Lotsar dig till ett öppnare liv. Ett viktigt projekt om HIV

Reklamfilmerna

Reklamfilmerna

Den första som vi producerade gav vi som uppdrag till alla åttondeklassare på KunskapsAkademin.

De fick skriva manus i 12 olika grupper. Sen fick de pitcha sina idéer för oss i produktionen och lärare. Ett manus vann tävlingen och de som ville fick sedan skicka in en egen videosnutt på sig själva dr de läste upp en given text, casting.

Fyra härliga elever fick var sin huvudroll i de fyra scener som skulle tas och alla 44 elever fick vara med i inspelningen.

Här är resultatet!!

Nästa film var första där vi kallade in de kändisar som skulle vara budbärare. I detta fallet Sundsvall Dragons. Filmen ska visa hur det ter sig oftast i en HIV-positivs liv, där de skjuter bort sina kompisar i rädsla av att bli utfrysta.

Det är få som sitter i kyrkbänkarna under begravningen av den kille som valde att ta sitt liv, i stället för att prata. Men Dragons medverkan visar att de har valt att lyssna, bara man vågar prata om sin situation. Genom passningen visar de att de finns där om vågar öppna sig.

Tredje filmen har samma innebörd som med Dragons. Killen på bordet har valt att ta sitt liv istället för att öppna sig för sina vänner om sin HIV-status. Anna Stadling och Helen Sjöholm visar sitt ställningstagande med att medverka. De finns där om man vill prata om HIV. Genom sin Lalehs En stund på jorden väcker de killen åter till liv!

Tusen tack till:

Måns Berthas – Jerker Häggström – Jörgen Bodesand – Johan Lehmann – Theresia Fors – Anna Stadling – Helen Sjöholm – Kunskapsakademin – Anders Öhrn – Svenska Kyrkan Sundsvall – Patologen Länssjukhuset Västernorrland – Vänner

HIV+ Män som har sex med män
Andra filmens huvudsponsor

Kontakt

Torka Alla Tårar
c/o Ola Lindström

Harvbodarna 106
86492 Matfors

info@torkaallatarar.se